Faalangst, loslaten en jouw eigen weg gaan

Ik heb er lang over nagedacht en ga het gewoon doen, mijn stukje over faalangst hier neerzetten. Want o wat maak ik het mezelf moeilijk en ben vaak bezig met wat anderen er wel niet van zullen denken en vinden. Maar vandaag heb ik een vrije dag genomen en het kwam in me op. Dus hoppaaaa doen want ik denk dat je er wat aan hebt. 

 

Tijdens en net voor het verhuizen van de salon popten er niet blije gedachten bij mij op. Gos, wat als ik nou niet goed genoeg ben en dat er geen kip op mij zit te wachten. De angst sloeg toe en bijna had ik de keuze gemaakt om het niet te doen. Heel apart want het is een prachtige plek en ik kom bij hele fijne mensen te werken. En dan toch de angst want ik ging me vergelijken. Bij mijn collega’s loopt het ontzettend goed dat ik mij nietig voelde. Ken je dat, dat je gaat vergelijken en dat je daar last van krijgt? Pfew, slapeloze nachten had ik ervan. Ik gebruik het positief en zet de tips die mij eruit helpen voor je op een rijtje. Toepasbaar in iedere situatie, dus mijn doel : jou helpen om je beter te voelen is daarmee bereikt, yay overwinning. Komt ie:

  • Vervang de negatieve gedachten en doe er iets mee waar je blij van wordt. Dit stukje schrijven maakt mij blij, dus doel bereikt. Ik ben niet goed genoeg en anderen vinden daar wat van vervang ik door onzin, Ik kan het wel en doe het op mijn manier, in kleine stapjes en met veel plezier en dat wijkt nou eenmaal af van hoe anderen het zouden doen
  • Weet dat ieder mens zijn eigen pad bewandeld. Het is daarom onmogelijk om je met anderen te vergelijken. De meeste mensen in je omgeving zijn met hun eigen weg bezig en letten helemaal niet op jou. Tuurlijk, je hebt altijd mensen die er wat van vinden. En als ze dat rechtstreeks vertellen dan kun je er wat mee doen, of niet… Maak daarin je eigen keuze en hup, er valt weer een angst van je af. Mensen die het achter je rug doen, dat vind ik nog steeds een dingetje. Een paar weken terug was ik behoorlijk van slag omdat ik iets negatiefs hoorde over mij en dat deed zeer. Daar heb ik wel even mijn momentje voor nodig gehad en heb het omgedraaid. Zo van is dat werkelijk zo of is het de mening van iemand anders? Een mening van iemand anders zegt meer over die persoon dan over jou en het klopte niet dus weg ermee
  • Fouten maken bestaat niet. Een fout is eigenlijk alleen een resultaat wat je liever anders had gezien. Maar eigenlijk is het een heel positief iets wat je weer verder brengt. Voorbeeldje: Gisteren zetten wij onze kasten in elkaar en daarbij kwam toevallig een bruin stukje aan de voorkant in plaats van de witte “goede” kant. Balen natuurlijk want de hele kast moet uit elkaar om het te herstellen of je moet het gaan schilderen. Gelijk popte er een idee op van we laten het zo en we draaien de andere kast zo dat de achterkant mooi matcht. Het staat hartstikke grappig en super! En nee, het maakt mij niet uit als iemand er straks iets van vind want ik laat het zo en het herinnert me aan een kleine imperfectie die super uitpakt. Dus mocht je in de salon zijn en je ziet het bruine randje, dan weet je hoe het zit. Spreek me er gerust op aan

3 reacties op “Faalangst, loslaten en jouw eigen weg gaan”

Het mins

Geweldig hoe je dit zo neerzet. Ik ben trots op jou

Ellie

Ik kom een keer naar je kastje kijken! En voor de rest: ze kunnen allemaal de ……….*

* mag je zelf invullen😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *