Wat is nou precies het verschil tussen een scrub, exfoliant en een peeling?

Persoonlijk scrub ik een keer in de week met een zeer milde, zo natuurlijk mogelijke scrub. Of is het dan een peeling? Of juist een exfoliant? Ze doen eigenlijk allemaal hetzelfde namelijk je huid van dode huidcellen ontdoen. Maar wat is nou precies het verschil tussen een scrub, exfoliant en een peeling?

Scrub

Exfoliatie is eigenlijk een verzamelnaam voor alle manieren waarop je dode huidcelenl van de huid kunt verwijderen. Er zijn twee manieren van exfoliatie, namelijk chemisch met een peeling of exfoliant en handmatig met een scrub. Scrubben doe je lekker ouderwets met een product met fijne korreltjes of met een Konjac sponsje, washand of borstelapparaat. Bij een peeling en exfoliant lossen bepaalde zuren de dode huidcellen op.

Een scrub is niet helemaal zonder gevaren, want als je een te grove scrub gebruikt voor je gezicht kun je je huid beschadigen. Daarom kun je hiervoor het beste een natuurlijke scrub gebruiken met zeer kleine korreltjes. Een ander nadeel van een scrub is dat er plastic microbeads in gebruikt werden. Gelukkig  gebruiken bijna alle bedrijven tegenwoordig andere ingredienten zoals vruchtenpitten, zand, bamboe, silica of andere verbindingen.

Een enorm voordeel van een scrub is dat het heel gemakkelijk thuis kunt maken met bijvoorbeeld fijngemalen havermout, je favoriete olie en wat water of een kruiden hydrolaat. Ook zijn er prachtige natuurlijke kant en klare scrubs die voor een mooie huid zorgen.

Exfoliant

Bij een peeling, lysing of exfoliant hoef je niet zelf te wrijven. Je brengt het aan en laat het product het werk doen. Dat is eigenlijk het grote verschil.

Ook dit is niet zonder gevaren. Bij een gevoelige huid zoals die van mij is het altijd afwachten of je ertegen kunt. Heel langzaam uitproberen, het opbouwen en een goede begeleiding is daarom echt aan te raden.

Het enorme voordeel van een exfoliant of lysing is dat het resultaat erg mooi is. Ook zie je heel snel een verbetering en je hoeft er zelf niet heel veel voor te doen.

Chemische Peeling 

Een chemische peeling is de meest effectieve soort, maar is ook het heftigst voor de huid. Kun je je de scene uit Seks And The City nog herinneren waarin Samantha een Chemische peeling onderging? Boy o boy, zo heb ik er ook ongeveer uitgezien na een allergische reactie bij de huidtherapeut een aantal jaar geleden. Opgezette ogen en een vuurrode opgezette huid. Dat was eens en nooit meer voor mij.

The best of both worlds

Zoals jullie wellicht weten hou ik van op en top natuurlijk en maak ik veel zelf. Er is een topper die het beste van het beste combineert en die gebruik ik daarom met liefde zelf en in de salon. Een natuurlijke scrub met daarin een exfoliant verwerkt. The Best of Both Worlds gecombineerd dus.  Ook uitproberen en zien wat het voor jouw huid doet? Ervaar het tijdens het reinigingsritueel bij Zuiver & Ontspannen, een heerlijk ontspannende beleving waar jij en jouw huid van opknappen.

Zuiver & Ontspannen
De Natuurlijke Schoonheidssalon en Massagepraktijk in Druten
06 – 150 29 748

www.zuiverenontspannen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *